Maškarák



Datum konání:
23.1.2016

big016.jpg

Miluji fotbal

Ne, nebojte se není to žádné vyznání,ale téma letošního maškarního plesu. S novým rokem k nám přišla plesová sezóna, a protože jediným plesem v Zámrskách je ten maškarní, tak se každým rokem snažíme jej tématicky obměňovat a samozřejmě vylepšovat. Dětí máme jako smetí a stále jich, díky Bohu, přibývá, svědčí o tom i každoroční vysoká návštěvnost.Den ,,D" pro všechny milovníky fotbalu a samozřejmě pro všechny masky, nastal 23.ledna 2016. Kulturním domem se od 14:00 proháněl anděl, černokněžník, tygr, víly, princezny, kovbojové a samozřejmě fotbalisti,masek byla spousta ani je nedokážu všechny popsat. Kiosek byl jako vždy nabitý k prasknutí všemi možnými dobrotami, samozřejmě i těmi tekutými. Slavnostním nástupem a malou rozcvičkou týmu Žen v akci Zámrsky, tentokráte ve slušivých dresech pod vedením Lenky Kubešové, mohl maškarní rej začít.

Nechyběl průvod masek, kde každý mohl předvést svůj kostým, hezky jsme se v kruhu pozdravili, hromadně vyfotili a soutěže mohly směle začít. Na povel nás všechny měla Lenka Kubešová a s mikroportem obcházela všechny děti, trpělivě vysvětlovala pravidla každé soutěže. Teta Helča Vozáková jí statečně sekundovala a často i dělala pokusného králíka. Názorná ukázka je hold názorná ukázka. Z nepřeberného množství soutěží vyzdvihnu stříhání namotaných bombónů na fotbalové brance se zavázanýma očima, přenášení kopačáku na břiše jako raci, slalom s florbalovým míčem na lžíci aj. Jako každoročně nás přijely navštívit Pastelky z Kelče, zatančily nám svou novou sestavu a následně jsme se něco přiučili i my od paní cvičitelky Vlaďky.

Pro některé byl ovšem nelepším zážitkem, když se neočekávaně sál ponořil do tmy, nikdy bych nevěřila jakou radost dětem i dospělým udělají vypadlé pojistky. To se prostě u nás někdy stává, ale strejdové hasiči hned vše napravili a jelo se dál. Čekala nás jak jinak než bohatá tombola. Prodej losů snad nebral konce,ale k samotnému losování jsme se přece jen dostali. Pro množství cen jsme museli losovat na dvakrát,ale myslím si, že to nikomu nevadilo.Na krásné ceny si děti rády počkaly. Vždyť poličku do pokojíčku, pekáč na sníh, rodinnou hru nebo stav na výrobu perličkových náramků či ozdob nedostávají každý den.

Nikomu nevadila vánice ani namrzlé cesty, všichni se dobře bavili, protože kde je legrace, odtud se nikomu nechce jít domů. A tak se stalo, že byl najednou večer. Uteklo to snad ještě rychleji než kdy dřív. Unavené tentokráte neodcházely jen děti, ale i my dospělí. Zorganizovat takovou tlupu dětí je někdy opravdu honě vysilující. Ale to nevadí, protože my všichni to děláme rádi a s láskou.

Veliké poděkování patří paní Lence Kubešové, která vymýšlela a následně taky organizovala veškeré soutěže a dění na sále a dalo jí to moc práce. Leni děkujeme bylo to super.

Děkujeme našim Hasičům, bez nich, jejich pomoci a neodmyslitelného vedení kiosu i moderování Zdeňka Vozáka by maškarní nebyl, tak úspěšný.

Děkujeme paní Boženě Vozákové a paní Blaženě Hašové, že trpělivě prodávaly celé odpoledne vstupné a rozdávaly lístky na občerstvení.

No a na závěr děkuji všem pekařkám za výborné zákusky a vám milé Ženy za vaši píli a pomoc se vším co se dalo.

Zdeňka Hašová


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

IMG_20200117_191509.jpg

Jedna z příprav pyžamového bálu

Zajíčci na tahu11. Ženy foto.jpg

 

 

Video z koncertu Dámského tria

Largo z 9.symfonie A. Dvořáka
small004[3].jpg