Článek v Hranickém deníku z besedy se spisovatelkou Jaroslavou Černou



Paní Jaroslava Černá v Zámrskách

               

                Zkrátil se nám den, večery jsou dlouhé, a proto se Ženy v akci Zámrsky rozhodly uspořádat něco pro dospělé,a taky samy pro sebe. Dovolily jsme si pozvat mezi nás známou spisovatelku paní Jaroslavu Černou. Pozvání přijala již někdy na jaře,tak jsme se s vervou všechny ženy pustily do čtení poutavých románů z pera této autorky. Hltaly jsme životní i dějinné osudy postav z české historie a o to bližší nám byly, protože se jednalo o ženy, manželky a matky. Spousta z nás se seznámila s esoterickým žánrem, který byť možná někdy každá četla,ale netušila oč jde. Jsou to romány ze života s nádechem tajemna, přesto reálné, uvěřitelné.

Nadešel den D, napekly jsme zákusky a 15.11.2014 v 15:00hod to vypuklo. V zasedací místnosti obecního úřadu se nás sešlo tak akorát, zavoněla káva a s paní Černou vstoupila vlna pozitivní energie. Přinesla sebou své romány, podepsala je pro naši knihovnu, a také představila svou první pohádkovou knížku jménem Klárka v zahradě splněných přání. Musím říct, že o ni byl veliký zájem, rozprodala se velice rychle, takže se našim dětem pod stromečkem dostane do rukou velice krásná knížka plná poučných příběhů a stejně úžasných ilustrací. Místnost ztichla při jedné z pohádek, kterou nám paní autorka přečetla a myslím, že se bude moc líbit i nám dospělým.

Zvědavost nám není cizí, proto jsme vyzvídaly jak takový román vzniká, kde se bere inspirace, co to obnáší a pak volně přešla debata k esoterice, regresím, andělům,  znamením či reiki, I-t´ing a jiným zajímavým věcem. Každá z nás si přišla na své, bylo to velmi poučné. Moc si vážíme toho, že mezi nás paní Černá přišla a těší nás, že má na naši obec z minulosti krásné vzpomínky a věříme, že k nám ještě nekdy zavítá. Prožili jsme velmi příjemné odpoledne, které se protáhlo až k večeru v nenucené, přátelské atmosféře a odcházely odpočaté, spokojené a veselé. Děkujeme všem účastníkům za přízeň a paní Černé za ochotu, za její přítomnost, za nadšení se kterým nám vyprávěla a odpovídala, za naznačení možné cesty k řešení problémů jak zdravotních, tak osobních. Moc děkujeme a těšíme se někdy zase na shledanou.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

IMG_20200117_191509.jpg

Jedna z příprav pyžamového bálu

Zajíčci na tahu11. Ženy foto.jpg

 

 

Video z koncertu Dámského tria

Largo z 9.symfonie A. Dvořáka
small004[3].jpg