Svatební dostaveníčko



Datum konání:
27.9.2015

„ Svatební dostaveníčko“.

Po úspěchu loňské výstavy fotek s názvem „Zámrsky v proudu času“, jsme se ve spolupráci s obcí rozhodly uspořádat další fotografickou výstavu. Tentokrát svatebních fotografií, nesoucí název „Svatební dostaveníčko“.
Začaly jsme s dostatečně velkým předstihem, ale jak to bývá, tak tak jsme to stihly. Nějaký čas zabere shromáždění fotek, skenování, úprava, vyvolání a pak popsání a roztřídění fotek, ale zvládly jsme to a výstava byla velmi povedená. K vidění byla dvojitá svatba sester Vinklárkových, svatba s nejstarším známým datem z roku 1931 manželů Hašových a Segeťových, svatba s nejčerstvějším datem z 5.9.2015 manželů Havranových, zlaté ale i diamantové svatby, družičky a družby, svatební oznámení a spoustu dalších fotek, takový průřez celým stoletím. K vidění byly kytice, doplňky, šaty. Bylo příjemné vidět svatební tabule a kytice nevěst z první republiky, ze sedmdesátých let, ale i tabuli současnou a vesnickou. Kdo přišel, neprohloupil. Sál byl protknutý příjemnou atmosférou vzpomínek, jak se vdávaly naše babičky, maminky, jak jsme se vdávaly my, nebo naše děti. No prostě bylo se na co dívat. Kdo si všechno prohlédl, mohl posedět u svařáku, kafíčka a zákusků a v neděli byla dokonce pro pivaře vyjímečně otevřena hospoda již od dvou hodin.
V pondělí jsme nechali otevřeno i chvíli po slavnostní mši, kterou sloužil kancléř arcibiskupství Mons. Antonín Basler. Otec Jan měl pro své farníky překvapení v podobě uložení ostatku mladičké Marie Goretti do praskliny kříže v naší kapli sv. Václava. Máme tedy o patrona tedy spíše patronku obce víc.
V pondělí 28.9.kolem šesté hodiny jsme výstavu ukončily a už přemýšlíme, co vymyslíme na příští rok. Už padly nějaké návrhy, třeba výstava fotek Zámršťáci při práci, nebo výstava miminek a kočárků a nebo nedělat výstavu a uspořádat retro zábavu. Rádi uvítáme i vaše návrhy a podněty co nejdříve, protože rok uteče jako voda a kdo bývá připraven, nebývá překvapen. Pokud jste nebyli na výstavě anebo by jste si chtěli fotky prohlédnout v klidu doma, máte možnost, fotky jsou v albech k nahlédnutí na obecním úřadě,ale už bez zážitku.

Napsala Helena Vozáková a Zdeňka Hašová

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

IMG_20200117_191509.jpg

Jedna z příprav pyžamového bálu

Zajíčci na tahu11. Ženy foto.jpg

 

 

Video z koncertu Dámského tria

Largo z 9.symfonie A. Dvořáka
small004[3].jpg