Článek v Hranickém deníku "Česko zpívá koledy v Zámrskách"



Česko zpívá koledy v Zámrskách

                Rok uběhl jako voda a koledy naší obcí zazněly po druhé. Sešli jsme se opět u vánočního stromu a tetokrát v hojném počtu. Od loňska nás přibylo, což je hrozně dobře a věřím, že to tak půjde dál a dál. Tentokrát si akci vzaly pod křídla Ženy v akci, za pomoci mužů se přemístily lavičky a stoly, aparatura, osvětlení, všechno šlo jak na drátkách, než jsme zhasli všechno pouliční osvětlení i strom. Tma byla sice velmi romantická a úsměvná,ale nepraktická, i když takové koledy při svíčkách by asi byly nádherné, jen by nebyly vidět slova a noty. Vše se v dobré obrátilo včas a už se blížila 18:00 hodina. S tmou přišel i maličký skluz v čase, zabraní do organizačních záležitostí jsme málem propásli start, tak bez úvodu, bez zbytečných řečí se za zvuku zvonů naší kaple začalo zpívat. Na klávesy nás doprovodila naše spolužena v akci Lenka Kubešová a zpívalo se o sto šest. Uprostřed koled jsme udělali maličkou pauzu s přivítáním, které se nestihlo na začátku a koledy plynuly dál. Nechyběl ani malý přídavek a nakonec si někteří zazpívali jen tak od srdce a bez hudby. Všude bylo veselo, voněl svařák a byť trošku zmrzlí jsme se spokojeně rozcházeli domů.

No, co na závěr,možná menší hodnocení. Zpívání se povedlo, i když samozřejmě rezervy stále jsou. Každopádně nás přišlo více, živá hudba byla taky velkým bonusem a zazpívali jsme si srdečně a snad i rádi. Nezbývá, než se těšit na příští rok a zase něco vylepšit, či přidat. Děkuji všem za účast i trpělivost, za dobrou náladu a chuť si zazpívat. Děkuji všem organizátorům, Lence za hudbu, paní Hašové za dobroty a příští rok se budeme těšit znovu.

 

                                                                                                              Zdeňka Hašová  


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

IMG_20200117_191509.jpg

Jedna z příprav pyžamového bálu

Zajíčci na tahu11. Ženy foto.jpg

 

 

Video z koncertu Dámského tria

Largo z 9.symfonie A. Dvořáka
small004[3].jpg